Wednesday 6 November 2013

Jahodový cheesecake bezlepkový a vhodný pre diabetikov

Zákusok robený pre môjho učiteľa:)


Potrebujeme:

200 g mrazene/čerstvé jahody
100 g sušienky s názvom Jablčné bio kačičky so špaldovou múkou
250 g nízkotučného tvarohu
250 g ricotty
100 g 12% smotany
4 lžičky mleté želatiny
20 g stévie
1 lyžica Bio "masla" alebo javorový sirup

+ 2 lyžice horúcej vody
+ 1 vrchovatá lyžička mletej vanilky
Postup

Pripravíme si suroviny.

4 lyžičky želatiny zmiešame so 4 lyžicami studenej vody a necháme asi 5 minúť nabobnať.


Medzitým rozdrobíme sušienky na čo najmenšiu drť(môžme použiť mixér)
 Zmiešame ich s dvoma lyžičkami horúcej vody a lyžičkou rozpusteného "masla"alebo javorového sirupu
Dôkladne premiešame a vsypeme do tortovej formy.
Pomocou lyžice postláčame sušienky do formy tak aby bolo rovnomerne, dáme do chladničky stuhnúť.




V hrnci na miernom ohni zahrejeme smotanu tesne pod bod varu pridáme želatínu a dôkladne premiešame aby sa uplne rozpustila.
Nakoniec pridáme lyžičku vanilky a odstavíme zo sporáka.
Jahody rozmixujeme a vo väčšej miske zmiešame s tvarohom a ricottou do hladka.(môžme použiť iba  ricottu)




Pridáme vanilkovú smotanu a ešte raz poriadne premiešame.

Nakoniec pridáme stéviu podľa chuti.


Všetke suroviny dôkladne premiešame,necháme zchladnúť na izbovú teplotu a vlejeme na sušienkový základ.


Necháme stuhnúť asi 4 hodiny alebo cez noc ztuhnúť.


Nakrájame na úhľadné kúsky a podávame vychladnuté ozdobené jahodou.





Obyčajný jahodový:)

Korpus:

bebe mliečne
jahodová milka
maslo








Do náplne som pridala viac tvarohu čím bola svetlejšia

No comments:

Post a Comment