26 Dec 2013
Burizonove guľky
Potrebujeme:
400 g cukor kryštál
150 g maslo
1 salko
2 balíčky burzónov
Postup:
Do čo najvačšieho hrnca nasypeme cukor a rozpustíme karamel.
Občas premiešame aby sa neprepálil.
Pridáme maslo a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
Keď sa maslo rozpustí vlejeme salko,karamel sa zrazí.
Miešame tak dlho, až sa zmes celkom nespojí so salkom pritom dávame pozor n to aby sa nepripálilo.
(dáme dole z plotne a premiešame, vrátime späť)
Do tejto zmesi vsypeme burizony premiešame(už mimo plameňa)
Necháme chvílu vychladnúť aby sme si nepopílili ruky
Z hmoty formujeme guličky(aby sa nám nelepilo ja si močím ruky do studenej vody)
Guličky kladieme na pečiaci papier a necháme stuhnúť.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)










No comments:
Post a Comment