26 Dec 2013

Burizonove guľky



Potrebujeme:
400 g cukor kryštál
150 g maslo
1 salko
2 balíčky burzónov


Postup:
Do čo najvačšieho hrnca nasypeme cukor a rozpustíme karamel.
Občas premiešame aby sa neprepálil.
Pridáme maslo a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
Keď sa maslo rozpustí vlejeme salko,karamel sa zrazí.
Miešame tak dlho, až sa zmes celkom nespojí so salkom pritom dávame pozor n to aby sa nepripálilo.
(dáme dole z plotne a premiešame, vrátime späť)





Do tejto zmesi vsypeme burizony  premiešame(už mimo plameňa)




Necháme chvílu vychladnúť aby sme si nepopílili ruky
Z hmoty formujeme guličky(aby sa nám nelepilo ja si močím ruky do studenej vody)
Guličky kladieme na pečiaci papier a necháme stuhnúť.

No comments:

Post a Comment