26 Dec 2013
Burizonove guľky
Potrebujeme:
400 g cukor kryštál
150 g maslo
1 salko
2 balíčky burzónov
Postup:
Do čo najvačšieho hrnca nasypeme cukor a rozpustíme karamel.
Občas premiešame aby sa neprepálil.
Pridáme maslo a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
Keď sa maslo rozpustí vlejeme salko,karamel sa zrazí.
Miešame tak dlho, až sa zmes celkom nespojí so salkom pritom dávame pozor n to aby sa nepripálilo.
(dáme dole z plotne a premiešame, vrátime späť)
Do tejto zmesi vsypeme burizony premiešame(už mimo plameňa)
Necháme chvílu vychladnúť aby sme si nepopílili ruky
Z hmoty formujeme guličky(aby sa nám nelepilo ja si močím ruky do studenej vody)
Guličky kladieme na pečiaci papier a necháme stuhnúť.

Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment