Wednesday, 25 December 2013

Čokoládové fondue





Potrebujeme:
150 g trstinový cukor
50 g maslo
200 g rozlamana horka čokoláda
1 vanilkový cukor
100 ml smotana na šľahanie

Podávame k ovociu

Postup:

Cukor a 100 ml vody dáme do malého hrnca.
Pomaly zohrievame kým sa cukor nerozpustí,potom necháme zovrieť a z prudka varíme asi 4 minúty,kým nezhustne a nebude mať tmavú farbu.





Hrniec odstavíme a ponoríme do studenej vody aby sme zabránili dalšiemu varu.

Opatrne pridáme 2 lyžice vody, hrniec vratime na sporák a za stáleho miešania uvaríme hladký
 a lesklý sirup.
Pridáme maslo,čokoládu vanilkový cukor a za stákeho miešania zmes pomaly zohrievame,kým nieje hladká.Primiešame smotanu a odstavíme.



Ovocie si nakrájame.

Fondue prihrejeme aby bolo teplé a konzumujeme.

No comments:

Post a Comment