Potrebujeme:
150 g trstinový cukor
50 g maslo
200 g rozlamana horka čokoláda
1 vanilkový cukor
100 ml smotana na šľahanie
Podávame k ovociu
Postup:
Cukor a 100 ml vody dáme do malého hrnca.
Pomaly zohrievame kým sa cukor nerozpustí,potom necháme zovrieť a z prudka varíme asi 4 minúty,kým nezhustne a nebude mať tmavú farbu.
Hrniec odstavíme a ponoríme do studenej vody aby sme zabránili dalšiemu varu.
Opatrne pridáme 2 lyžice vody, hrniec vratime na sporák a za stáleho miešania uvaríme hladký
a lesklý sirup.
Pridáme maslo,čokoládu vanilkový cukor a za stákeho miešania zmes pomaly zohrievame,kým nieje hladká.Primiešame smotanu a odstavíme.
Ovocie si nakrájame.
Fondue prihrejeme aby bolo teplé a konzumujeme.
No comments:
Post a Comment