7 Jan 2014
Jemné brownies s mandľami
Recept bol pomenovaný americké brownies ale americké určite nie su, upravila som si ich , su jemné ľahšie a nie tak hutné ako pravé.
Potrebujeme:
200 g maslo
200 g čokoláda horká
5 ks vajíčka
300 g cukor kryštál/trstinový
200 g múka hladká
2 lyžičky prášok kypriaci
100 g mleté mandle
Postup:
Maslo a čokoládu rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť.
Vajíčka rozdelíme.
Bielka so štipkou soli vymiešame do tuha.
ŽÍtka s cukrom (ja som zmiešala trstinový a kryštálový) vymiešame do hladka.
Pridáme vychladnutú čokoládu, mleté mandle ,preosiatu múku a prášok do pečiva.
Bielkový sneh zľahka vmiešame
Rúru si predohrejeme na 180°C. Plech vymastíme a naplníme cestom (do každého som dala jednu a trocha lyžice)
Do predohriatej rúry dame piecť na 25-30 minút.
Necháme vychladnúť a ozdobíme.
J aosm ozdobovala mojou čokoládovou plnkou.
Prevarená rastlinná šľahačka s rozpustenou horkou čooládou vyšľahaná.
Spájam svet:)
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)












No comments:
Post a Comment