22 Jan 2014
Pomarančovo -čokoládová pena z riccoty
Keď doma vymýšľam:)
Potrebujeme:
Bebe svetlé 150 g
70-80 g maslo
med 1-2 lyžice
šťava z pomaranča
Riccota 250 g
Horká čokoláda lindt pomarančová 130-150 g
pomarančová kôra z jedného pomaranča
práškový cukor podľa chuti
rastlinná šľahačka 150-200 ml
Postup:
K rozpustenému maslu pridáme sušienky ktoré sme rozdrvili a pridáme med.
Formu vyložíme papierom na pečenie a sušienkami vyložíme .
Dáme stuhnúť a potom polejeme šťavou.
kôru si natrúhame.Pridáme k riccote a rozmixujeme.
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.
Prišľaháme k syru.
Šľahačku si vyšľaháme a jemne vmiešame k zmesi.
Dochutíme práškovým cukrom a nalejeme na sušienkový korpus.
Necháme stuhnúť(3 hodiny)
Vyberieme odstránime boky.
Ozdobila som lindt pomarančovými bonbónmi.
Podávame.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
















No comments:
Post a Comment