Wednesday 22 January 2014
Pomarančovo -čokoládová pena z riccoty
Keď doma vymýšľam:)
Potrebujeme:
Bebe svetlé 150 g
70-80 g maslo
med 1-2 lyžice
šťava z pomaranča
Riccota 250 g
Horká čokoláda lindt pomarančová 130-150 g
pomarančová kôra z jedného pomaranča
práškový cukor podľa chuti
rastlinná šľahačka 150-200 ml
Postup:
K rozpustenému maslu pridáme sušienky ktoré sme rozdrvili a pridáme med.
Formu vyložíme papierom na pečenie a sušienkami vyložíme .
Dáme stuhnúť a potom polejeme šťavou.
kôru si natrúhame.Pridáme k riccote a rozmixujeme.
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.
Prišľaháme k syru.
Šľahačku si vyšľaháme a jemne vmiešame k zmesi.
Dochutíme práškovým cukrom a nalejeme na sušienkový korpus.
Necháme stuhnúť(3 hodiny)
Vyberieme odstránime boky.
Ozdobila som lindt pomarančovými bonbónmi.
Podávame.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment