Wednesday 22 January 2014

Pomarančovo -čokoládová pena z riccoty



Keď doma vymýšľam:)

Potrebujeme:

Bebe svetlé 150 g
70-80 g maslo
med 1-2 lyžice
šťava z  pomaranča

Riccota 250 g
Horká čokoláda lindt pomarančová 130-150 g
pomarančová kôra z jedného pomaranča
práškový cukor podľa chuti
rastlinná šľahačka 150-200 ml

Postup:

K rozpustenému maslu pridáme sušienky ktoré sme rozdrvili a pridáme med.
Formu vyložíme papierom na pečenie a sušienkami vyložíme .
Dáme stuhnúť a potom polejeme šťavou.





kôru si natrúhame.Pridáme k riccote a rozmixujeme.

Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.
Prišľaháme k syru.



Šľahačku si vyšľaháme a jemne vmiešame k zmesi.


Dochutíme práškovým cukrom a nalejeme na sušienkový korpus.
Necháme stuhnúť(3 hodiny)
Vyberieme odstránime boky.



Ozdobila som lindt pomarančovými bonbónmi.



Podávame.

No comments:

Post a Comment