Potrebujeme:
Cesto:
4 vejcaa
100 g krupicového cukru
100 g hladkej múky
20 g kakaa
50 g Hery
hrubá muka na vysypanie plechu
Čokoládová náplň:
250 ml smotany rastlinna
30 g kakaa
Světlá náplň:
250 ml smotana rastlinná
Zdobení
100 g čokoládové polevy
Postup:
Ďeň pred pečením si pripravíme čokoládovú náplň
Smotanu zmiešame s kakaom.Uvaríme ju a cez noc necháme v chladničke.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Zľahka vmiešame múku preosiatu s kakaom.
Cesto rozotrieme na plech vymastený a vysypaný múkou(vyložený papierom na pečenie) a vložíme do trúby.
Pečieme pri 200 stupňov 8 minút.
Upečený korpus necháme na kovovej mriežke vychladnúť
Potom z neho opatrne odstránime papier na pečenie a rozrežeme napoly .(môžme rozrezať aj priečne,v tom prípade použijeme 2x toľko smotany)
Jednu časť korpusu potrieme rozhriatou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Buď pred alebo potom rozkrojíme na štvorce 6x6.
Ja to robím pred nemám potom strach že sa niečo stane s polevou.
Čokoládovú náplň vyšľaháme do tuha.
Potom pripravíme svetlú náplň.
Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku.
Spodní diel korpusu položíme na plech ,potrieme najprv tmavou šľahačkou a potom svetlou.
Navrch rozložíme štvorčeky s polevou a uložíme do chladničky stuhnúť.
Potom krájame na kúsky.
Ďeň pred pečením si pripravíme čokoládovú náplň
Smotanu zmiešame s kakaom.Uvaríme ju a cez noc necháme v chladničke.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Zľahka vmiešame múku preosiatu s kakaom.
Cesto rozotrieme na plech vymastený a vysypaný múkou(vyložený papierom na pečenie) a vložíme do trúby.
Pečieme pri 200 stupňov 8 minút.
Upečený korpus necháme na kovovej mriežke vychladnúť
Potom z neho opatrne odstránime papier na pečenie a rozrežeme napoly .(môžme rozrezať aj priečne,v tom prípade použijeme 2x toľko smotany)
Jednu časť korpusu potrieme rozhriatou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Buď pred alebo potom rozkrojíme na štvorce 6x6.
Ja to robím pred nemám potom strach že sa niečo stane s polevou.
Čokoládovú náplň vyšľaháme do tuha.
Potom pripravíme svetlú náplň.
Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku.
Spodní diel korpusu položíme na plech ,potrieme najprv tmavou šľahačkou a potom svetlou.
Navrch rozložíme štvorčeky s polevou a uložíme do chladničky stuhnúť.
Potom krájame na kúsky.
No comments:
Post a Comment