Sunday, 26 January 2014

Rezy Rigo Jancsi



Potrebujeme:

Cesto:

    4 vejcaa
    100 g krupicového cukru
    100 g hladkej múky
    20 g kakaa
    50 g Hery
    hrubá muka na vysypanie plechu
   

Čokoládová náplň:

    250 ml smotany rastlinna
    30 g kakaa
   

Světlá náplň:

    250 ml smotana rastlinná
  
Zdobení
    100 g čokoládové polevy



Postup:


Ďeň pred pečením si pripravíme čokoládovú náplň
Smotanu zmiešame s kakaom.Uvaríme ju a cez noc necháme v chladničke.



 Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

Zľahka vmiešame múku preosiatu s kakaom.


Cesto rozotrieme na plech vymastený a vysypaný múkou(vyložený papierom na pečenie) a vložíme do trúby.
Pečieme pri 200 stupňov 8 minút.


   
 Upečený korpus necháme na kovovej mriežke vychladnúť
Potom z neho opatrne odstránime papier na pečenie a rozrežeme napoly .(môžme rozrezať aj priečne,v tom prípade použijeme 2x toľko smotany)
Jednu časť korpusu potrieme rozhriatou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Buď pred alebo potom rozkrojíme na štvorce 6x6.
Ja to robím pred nemám potom strach že sa niečo stane s polevou.




Čokoládovú náplň vyšľaháme do tuha.



Potom pripravíme svetlú náplň.
Zo smotany  vyšľaháme tuhú šľahačku.


Spodní diel korpusu položíme na plech ,potrieme najprv tmavou šľahačkou a potom svetlou.
  Navrch rozložíme štvorčeky s polevou a uložíme do chladničky stuhnúť.




Potom krájame na kúsky.

No comments:

Post a Comment