Monday, 3 February 2014

Parmazánové suflé



Potrebujeme:
 Na 2 porcie:

100 ml mlieko
 25 g maslo
30 g muka
parmazán 50-70 g+ na posypanie
Morská soľ
čerstvé mleté čierne korenie
1 žltko
2 bielka

Postup:
Trúbu predhrejeme na 200 stupňov
V hrnci si rozpustíme maslo ku ktorému pridáme múku, po chvíľke prilejeme mlieko.
Povaríme až do zhustnutia.

Potom pridáme nastrúhaný parmazán.
Počkáme pár minút a pridáme žltko.




Zatiaľ si vyšľaháme sneh z bielkov ale nie uplne do tuha.
Do zmesi pridáme 2 lyžice snehu a potom postupne pridávame zvyšok.



Potom dochutíme korením a soľou.


Zapekacie misky vymastíme maslom a vysypeme parmazánom.
Nadávkujeme posypeme parmazánom a dáme piecť na 20-25 minút do vyhriatej rúry.


Hotovo:)....Môžte degustovať podľa mojej chuti:)





2 comments: