3 Feb 2014
Parmazánové suflé
Potrebujeme:
Na 2 porcie:
100 ml mlieko
25 g maslo
30 g muka
parmazán 50-70 g+ na posypanie
Morská soľ
čerstvé mleté čierne korenie
1 žltko
2 bielka
Postup:
Trúbu predhrejeme na 200 stupňov
V hrnci si rozpustíme maslo ku ktorému pridáme múku, po chvíľke prilejeme mlieko.
Povaríme až do zhustnutia.
Potom pridáme nastrúhaný parmazán.
Počkáme pár minút a pridáme žltko.
Zatiaľ si vyšľaháme sneh z bielkov ale nie uplne do tuha.
Do zmesi pridáme 2 lyžice snehu a potom postupne pridávame zvyšok.
Potom dochutíme korením a soľou.
Zapekacie misky vymastíme maslom a vysypeme parmazánom.
Nadávkujeme posypeme parmazánom a dáme piecť na 20-25 minút do vyhriatej rúry.
Hotovo:)....Môžte degustovať podľa mojej chuti:)
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tá príloha,to je kapusta?
ReplyDeleteAno:-) ale to je skor na dekor ako priloha:-)
ReplyDelete