Wednesday, 12 February 2014

Vyprážané bounty


Vymyslené v škotsku obľúbene v amerike.

Potrebujeme:
4 tyčinky Bounty,vychladnutých
olej na vyprážanie

na cesto:
100 g hladka múka
1 lyžica kukuričná múka
štipka prášku do pečiva
200 ml studenej perlivej minerálky
  

Postup:
Obe druhy múky a prášok do pečiva preosejeme do misky.
Metlou postupne primiešavame minerálku.




V hrnci zahrejeme olej -mal by byť do tretiny výšky hrnca.
Keď je už dosť rozpálený namáčame jednotlivé tyčinky v cestíčku a hne´d ich vkladáme do oleja.
Smažíme asi 2 minúty kým nebudú zlaté a chrumkavé.


prebytočný tuk necháme odkvapkať na kuchynskom papieri alebo servítkach.
Podávame ešte teplé s vanilkovou zmrzlinou alebo čerstvým ananasom.

No comments:

Post a Comment