Sunday 23 March 2014

Pasta in bianco olio e permigiano


Výborný taliansky slaný dezert často ozdobený skôr šľahačkou ako omáčkou z medvedieho cesnaku no pre zmenu:)


Suroviny pre 4 osoby:

Varený krém:
3 vajcia, soľ, 150 g parmezánu, 500 ml smotana na šľahanie
Vajcia rozšľaháme, pridáme parmezán a zmiešame so smotanou.
Nalejeme do foriem  a pečieme v rúre vo vodnom kúpeli pri 170°C asi 30 minút.
Necháme vychladnúť.





 Krém môžme aj trocha osoliť a poprípade pridať maslo.


Lasagne (asi 300 g) uvaríme v osolenej vode, ochladíme v studenej vode a potrieme olejom.
Naplníme krémom.








Lasagne pred podávaním zohrejeme v pare na teplotu asi 65°C.

Podávala som s omáčkou z medvedieho cesnaku.Posypané parmezánom.



No comments:

Post a Comment