Sunday, 9 March 2014

Snickers torta

V tomto prípade je počítanie kalórii úplne zbytočné:)


Potrebujeme:

200 g tmava čokoláda(ja som použila Lindt 70%)
200 g maslo
1 lyžica instantnej kávy+120 ml vriacej vody
170 g hladka múka
1 lyžička prášku do pečiva
1/4 lyžičky sody bicarbony
300 g trstinový cukor
25 g kakao holandské
3 stredne veľké vajcia
5 lyžíc podmaslia(kyslé mlieko)



    7 bielok
    400 g cukru
    1 plechovka kondenzovaného mlieka
    150 g masla
    200 g pražených arašidov

Postup:


Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom vysypeme múkou a na dno dáme papier na pečenie.
Rúru predhrejeme na 160 stupňov.
Čokoládu nalámeme do hrnca,pridáme maslo a kávu rozpustenú v 120 ml horúcej vody.
Zvoľna prihrievame na miernom ohni až sa čokoláda s maslom rozpustia, nevaríme!




Medzitým si v miske premiešame preosiatu múku s práškom do pečiva sódou cukrom a kakao.
V inej miske si prešľaháme vajcia s podmaslim.





Rozpustenú čokoládu a vaječnú zmes premiešame s múkou,aby vzniklo hladké polotekuté cesto.




Vlejeme do formy a pečieme asi hodinu a pol .
Do stredu korpusu pichneme dlhším špáradlom čim zistíme či je alebo nieje hotové.
(praskliny na povrchu nevadia-zakryje ich poleva.)
Korpus necháme vychladnúť(trochu klesne).
Vychladnutý korpus vodorovne rozrežeme na 2 diely.




Bielka vyšľaháme s cukrom, dáme do tortovej formy s priemerom 26 cm.
Sušíme v trúbe.cca 1-1/2 hodinu pri 80 °C.








Krém:
Varené kondenzované mlieko vymiešame s maslom (izbovej teploty).



Pražené arašidy rozdrvíme valčekom nie príliš jemne.
 Vrstvíme :

Korpus natrieme plnkou, posypeme orieškami, potom dáme snehový korpus, natrieme plnkou, potom zas oriešky,čokoládový korpus.(vrch natrieme trochou plnky)





Polejeme čokoládou a dozdobíme orieškami.




 A tu už pálim sviečky:)



 :).....
 Už sa nesie môjmu veľkému  bračekovi do postele:).....

No comments:

Post a Comment