V tomto prípade je počítanie kalórii úplne zbytočné:)
Potrebujeme:
200 g tmava čokoláda(ja som použila Lindt 70%)
200 g maslo
1 lyžica instantnej kávy+120 ml vriacej vody
170 g hladka múka
1 lyžička prášku do pečiva
1/4 lyžičky sody bicarbony
300 g trstinový cukor
25 g kakao holandské
3 stredne veľké vajcia
5 lyžíc podmaslia(kyslé mlieko)
7 bielok
400 g cukru
1 plechovka kondenzovaného mlieka
150 g masla
200 g pražených arašidov
Postup:
Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom vysypeme múkou a na dno dáme papier na pečenie.
Rúru predhrejeme na 160 stupňov.
Čokoládu nalámeme do hrnca,pridáme maslo a kávu rozpustenú v 120 ml horúcej vody.
Zvoľna prihrievame na miernom ohni až sa čokoláda s maslom rozpustia, nevaríme!
Medzitým si v miske premiešame preosiatu múku s práškom do pečiva sódou cukrom a kakao.
V inej miske si prešľaháme vajcia s podmaslim.
Rozpustenú čokoládu a vaječnú zmes premiešame s múkou,aby vzniklo hladké polotekuté cesto.
Vlejeme do formy a pečieme asi hodinu a pol .
Do stredu korpusu pichneme dlhším špáradlom čim zistíme či je alebo nieje hotové.
(praskliny na povrchu nevadia-zakryje ich poleva.)
Korpus necháme vychladnúť(trochu klesne).
Vychladnutý korpus vodorovne rozrežeme na 2 diely.
Bielka vyšľaháme s cukrom, dáme do tortovej formy s priemerom 26 cm.
Sušíme v trúbe.cca 1-1/2 hodinu pri 80 °C.
Krém:
Varené kondenzované mlieko vymiešame s maslom (izbovej teploty).
Pražené arašidy rozdrvíme valčekom nie príliš jemne.
Vrstvíme :
Korpus natrieme plnkou, posypeme orieškami, potom dáme snehový korpus, natrieme plnkou, potom zas oriešky,čokoládový korpus.(vrch natrieme trochou plnky)
Polejeme čokoládou a dozdobíme orieškami.
A tu už pálim sviečky:)
:).....
Už sa nesie môjmu veľkému bračekovi do postele:).....
9 Mar 2014
Snickers torta
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment