Thursday 15 May 2014

Čalamada

Chutná, a bez sterilizácie.
Vydrží naozaj dlho teda ak ju pred tým nezjete:)


Potrebujeme:
(na 15 malých fľaštičiek)
2,5kg hlávku kapusty
1kg papriky
500 g cibule
500g mrkvy, 150 kryštálový cukor
500ml octu
1 ml oleja
 1 deko

Postup:
Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku očistite a nastrúhajte na rezance.
Spravte si zálievku z cukru, octu a deka (to preosejte cez sitko, horčičné semiačko nedávajte).
Premiešajte a vlejte do zmesi zeleniny.
Dobre premiešajte, nech sa zeleninka prepojí a nechajte 24 hodín stáť.
Potom už len naložte do fliaš aj s vodou, uzavrite a odložte do chladu.
Nemusíte sterilizovať.
Zaváranina vydrží veľmi dlho.

No comments:

Post a Comment