Monday 19 May 2014

Foccacia

Rýchlý, neskutočn chutný,jednoduchý a ľahký taliansky chlieb.

Postup:

1/2kg hladkej múky
4dcl teplej vody (nie horúcej)
1 lyžička sušeného droždia
olivový olej
soľ


Postup:
Do misky dáme droždie a zalejeme ho teplou vodou. Dobre premiešame. Postupne pridávame múku, až vypracujeme vláčne cesto.
Cesto poprášime múkou, zakryjeme kuchynskou utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto (bez prievanu).


Dobre nakysnuté cesto prepracujeme v rukách, rozdelíme na 2 bochníčky a rukami vytvarujeme hrubšiu placku.
Placky uložíme na plech, ktorý som vymastila olejom a popráúila múkou. Každú placku posolíme (do cesta soľ nešla) a pokvapkáme olivovým olejom. Prstami sa do placiek zabárame, aby sa olej, soľ a cesto spojili, ale už ich neroztláčame a nenarúúame ich hrúbku.
Chlieb pečieme v predohriatej rúre na 230st., 15 minút (treba si to regulovať podľa toho ako pečie rúra).




Skvelo sa hodí aj cesnak:)

No comments:

Post a Comment