Saturday, 31 May 2014

Full Irish/ English breakfast

Kto sa chce v Anglicku dobre najesť mal by tam 3x raňajkovať dramatik W. S. Maugham.
Veľmi dobre vedel prečo to hovorí-pravé anglické raňajky su malý zázrak.

Potrebujeme:
 menšie a čo najkvalitnejie grilovacie bravčové párky.
vajíčka+ par kvapiek jablčného octu.
plátky anglickej slaniny
 šampinonove hlavičky
 cherry paradajky(alebo normálne prekrojené)
6 lyžičiek olivového oleja
2 platky slvetlého toastového chleba
Sterilizovaná fazuľa

   
Síce mam gril no je rovný tea nemá vrúbky(kedže som chcela mať pekne ogrilované použila som grilovaciu pavicu)

Rozpálime si gril a 10 minut grilujeme klobásky.

Do 3/4 malého hrnca nalejeme vodu.
Naplníme ešte jeden širší hrniec a privedieme k varu obe.
Potom do malého hrnca na 30 sekúnd ponoríme vajíčko,vytiahneme ich a rozbijeme do hrnčeku.
Do väčieho hrnca pridáme ocot a vareškou v nej urobíme vodný vír.
Do neho pomaly vlejeme vajíčko.
Až sa voda začne znova variť,stiahneme hrniec z ohňa,prikrijeme ho a až  po 3 minutách vajce vyberieme
Dajte ich do teplej vody a tam ho nechajte do doby než rovnakým spôsobom pripravíte aj druhé vajce.


Slaninu a huby položíme na plech vyložený alobalom.
Paradajky(ak su cherry grilujeme so slaninkou ak ich rozpolíme grilujeme na grilovacej panvici spol so šampiňonmi. Gilujeme 3-4 minúty.





Na grilovacej panvici opečieme chlieb potrený olivovým olejom.

Vajíčka vyberieme z vody, osušte a všetko naaranžujte na tanier a servírujte.

No comments:

Post a Comment