Thursday 15 May 2014
Halušky s kuracou pečeňou
Chumer s bukami / halušky s kuracou pečienkou
Jedno z typických romskych jedál.
Recept od Myjavských rómov.
Halušky - chumer :
1kg hrubej múky
2 kávové lyžičky soli
450 ml vody(podľa potreby aby sa dalo cesto krájať z dosky)
Pečienky:
500 g kuracích pečienok
1-1,5 väčšia hlavička cesnaku
2 lyžičky soli
1 lyžička mletého čierného korenia
0,5 lyžičky vegety bez glutamanu
200 ml oleja/maslo
Postup:
Halušky pripravíme obvyklým spôsobom.Teda všetko zmiešame a tradične z dosky krájame priamo do vriacej vody.
Pomastíme,ale iba trocha.
Na rozpálenom oleji alebo masle(ak dáme maslo je to lahodnejšie) dáme dusiť na malé kúsky dobre umytú kuraciu pečienku spolu s polovičnou
dávkou cesnaku a s čierným korením.
Druhú dávku cesnaku pokrájame na veľmi drobučké kúsky,spolu so soľou a vegetou dáme na halušky,pridáme udusenú pečienku.
Dobre zamiešame.
Labels:
Rómka kuchyňa
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment