Thursday, 15 May 2014

Halušky s kuracou pečeňou


Chumer s bukami / halušky s kuracou pečienkou
Jedno z typických romskych jedál.
Recept od Myjavských rómov.

Halušky - chumer :

 1kg hrubej múky
  2 kávové lyžičky soli
450 ml vody(podľa potreby aby sa dalo cesto krájať z dosky)

Pečienky:

500 g kuracích pečienok
  1-1,5 väčšia hlavička cesnaku
  2 lyžičky soli
  1 lyžička mletého čierného korenia
  0,5  lyžičky vegety bez glutamanu
  200 ml oleja/maslo


Postup:

Halušky pripravíme obvyklým spôsobom.Teda všetko zmiešame a tradične z dosky krájame priamo do vriacej vody.
Pomastíme,ale iba trocha.


Na rozpálenom oleji alebo masle(ak dáme maslo je to lahodnejšie) dáme dusiť na malé kúsky dobre umytú kuraciu pečienku spolu s polovičnou
dávkou cesnaku a s čierným korením.




Druhú dávku cesnaku pokrájame na veľmi drobučké kúsky,spolu so soľou a vegetou dáme na halušky,pridáme udusenú pečienku.



Dobre zamiešame.


No comments:

Post a Comment