Saturday 3 May 2014

Minestrone

Skvelá tradičná talianska polieka ktorá zasýti aj osvieži.

Potrebujeme:

- 200 g olúpaných paradajok bez jadierok

-1l kuracieho vývaru
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g ryže
- 80 g mrkvy
- 80 g fazuľových strukov
- 80 g namočených bielych fazúľ
- 80 g zeleru
- petržlenovú vňať

Postup:
 Namočené fazule uvaríme do mäkka.
Do vývaru pridáme nakrájanú čerstvú zeleninu.
 Ryžu prepláchneme, dáme do polievky a uvaríme do polomäkka.

 Pridáme olúpané rajčiny, uvarené fazule, dochutíme roztlačeným cesnakom a krátko povaríme, až je ryža mäkká.





Tip: Pri podávaní nasypeme na polievku nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom.

No comments:

Post a Comment