30 Apr 2014
Chocolate crinkles
Rýchle,jednoduché a extra návykové.
Odpočúčam nenechávať pri sebe a pozerať televízor:)
Ingrediencie:
30-32kusov 20-25g šušienok
225 g kvalitnej horkej cokolady (ja som použila kokosovú lint)
60 g masla
2 vajcia
100 g krystaloveho cukru
225 g hladkej muky
1 lyžička vanilkoveho extraktu
1 lyžička prášok do pečiva
stipka soli
Na obaľovanie:
Kryštálový cukor
Práškovy cukor
Postup:
Čokoladu(použila som kokosovú ale to je jedno akúkoľvek s vyšším obsahom kakaa) s maslom rozpustime nad parou.
Dobre vymiešame a odstavime ochladit.
Vajcia vyšľaháme do penista a krémova s cukrom. (4minúty)
Pridame ochladenu čokoladu. prešľaháme.
Pridame vanilkovy extrakt aprešľaháme.
Nakoniec lyžičkou alebo ručne primiešame preosiatu muku zmiesanu s praskom do pečiva a soli.
Vzniknuta hmota je riedšia preto si ju odložíme na chvíľu do chladničky.
Ked je hmota stuhnuta formujeme guličky ja davam po 20 g.
Gulky najprv obalime v krystalovom cukre a potom v praskovom cukre.
Praskovy cukor neotriasame, ale nechame to mnozstvo, ktore si gulanim gulky na seba nabrali.
Obalené gulky ukladame na plech vyloženy papierom na pečenie .
Udržujeme medzi nimi vzdialenosť.
Pečieme v predhriatej rure na 170 stupnov C 10-12 minut.
Sušienky majú ostať na povrchu popraskane a mierne chrumkave ( od cukru) a vo vnutri su vlacne a silno cokoladove. Nechame vychladnut na plechu.
Môžme podávať samostatne ale skvelo sa hodí k vanilkovej zmrzline a malinám:-*
Z bielej čokolády:
Postup:
Pomarančové študenské crinkles:
Postup:
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment