Saturday 3 May 2014

Míša rezy



Skvelý jemný a ľahký zákusok.
Nie náročný na prípravu a naozaj presná napodobenina obľúbeného nanuku:)


Na veľký plech:
Korpus:
6ks     vajce
6Lyžíc     cukor mletý (práškový)
6Lyžc     múka polohrubá
2Lyžice    olej
3Lyžice     prášok kakaový
1/2ks     kypriaci prášok

Krém:
250g     Smotana rastlinná
500g     tvaroh jemný
100g     cukor práškový

Poleva:
       
150g     smotana na šľahanie
100g     cukor práškový
2Lyžice prášok kakaový
2 lyžice    mlieko
2 Lyžice   zlatý klas


Postup:


V jednej miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a v druhej vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.
 Pridáme kakao a olej, prešľaháme a pridáme aj múku s kypriacim práškom.
 Premiešame a jemne stierkou primiešame tuhý sneh.
Na plech vymazaný a vysypaný múkou nalejeme cesto.
Ja som použila papier na pečenie.
Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 20 - 25 minút.
 Korpus po upečení necháme vychladnúť.


V miske vyšľaháme smotanu a  cukor vyľaháme s tvarohom potom spojíme.





Krém preložíme na korpus a rozotrieme ho.




Smotanu si zmiešame s kakaom,cukrom.
Keď je už pomaly zahriaty pridáme zlatý klas vymiešaný v mlieku.
Miešame na hladký krém.
Vďaka mlieku bude poleva lesklá, aj keď je ho len trošku.
Polevu nemusíme nechať vychladnúť, teplú ju nalejeme na krém a stierkou rýchlo rozotrieme, lebo začne tuhnúť.







Stuhnutý koláč uchovávame v chladničke.
Najlepší je na druhý deň, keď tvarohovým krémom trošku nasiakne korpus.
Krájame ostrým dlhým nožom .






Servírovala som s mojim pribináčikom:)

No comments:

Post a Comment