Skvelý jemný a ľahký zákusok.
Nie náročný na prípravu a naozaj presná napodobenina obľúbeného nanuku:)
Na veľký plech:
Korpus:
6ks vajce
6Lyžíc cukor mletý (práškový)
6Lyžc múka polohrubá
2Lyžice olej
3Lyžice prášok kakaový
1/2ks kypriaci prášok
Krém:
250g Smotana rastlinná
500g tvaroh jemný
100g cukor práškový
Poleva:
150g smotana na šľahanie
100g cukor práškový
2Lyžice prášok kakaový
2 lyžice mlieko
2 Lyžice zlatý klas
Postup:
V jednej miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a v druhej vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.
Pridáme kakao a olej, prešľaháme a pridáme aj múku s kypriacim práškom.
Premiešame a jemne stierkou primiešame tuhý sneh.
Na plech vymazaný a vysypaný múkou nalejeme cesto.
Ja som použila papier na pečenie.
Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 20 - 25 minút.
Korpus po upečení necháme vychladnúť.
V miske vyšľaháme smotanu a cukor vyľaháme s tvarohom potom spojíme.
Krém preložíme na korpus a rozotrieme ho.
Smotanu si zmiešame s kakaom,cukrom.
Keď je už pomaly zahriaty pridáme zlatý klas vymiešaný v mlieku.
Miešame na hladký krém.
Vďaka mlieku bude poleva lesklá, aj keď je ho len trošku.
Polevu nemusíme nechať vychladnúť, teplú ju nalejeme na krém a stierkou rýchlo rozotrieme, lebo začne tuhnúť.
Stuhnutý koláč uchovávame v chladničke.
Najlepší je na druhý deň, keď tvarohovým krémom trošku nasiakne korpus.
Krájame ostrým dlhým nožom .
Servírovala som s mojim pribináčikom:)
No comments:
Post a Comment