Saturday, 3 May 2014

Tarte de Santiago


Španielska klasika....bezlepkové a plné mandlí:)

 300 g mandle mleté
 300 g cukor kryštálový
 5 ks vajcia
 kôra citrónová



Postup:
Ruru si zapneme na 180C. Tortovu formu si vymastime a vysypeme mukou.
Z bielkov si vyslahame husty sneh a postupne doň zašľahame asi polovicu cukru.
Zvyšný cukor vymiešame so zltkami do peny.


Vymiešané žltka spojíme so snehom a do masy zlahka zamiesame nastruhanu koru z jedneho citrona a mlete mandle.(mandle som použila vysušené z mandlového mlieka.)
Masu vylejeme do vymastenej a vymucenej formy, urovname vrch, ale nedotlacat cesto uplne do krajov, radsej nechat
po krajoch trosicku nizse ako v strede. Pecieme na 180C cca 40-45 minut.





No comments:

Post a Comment