Saturday, 3 May 2014

Mandľové mlieko





Ani som nečakala keď mi kamarát vravel či nemám recept a keď ho vyskúšam že na ňom začnem byť snáď závislá.
Naozaj super!

Potrebujeme:
1 hrnček lúpané mandle
3 hrnčeky voda
1 ČL javorový sirup/med
1 ČL vanilkový extrakt


Postup:

Mandle necháme na noc namočené vo vode.
(ak ich máte nelúpane tak ich dáme do horúcej vody na cca 1 hodinu a potom ich olúpeme)





Potom ich prepláchneme a namočíme  vody (ideálne filtrovanej).
Dôkladne rozmixujeme.




Precedíme cez plátno, dochutíme medom/javorovým sirupom a vanilkovým extraktom.






Skladujeme v chladničke(2-3 dni maximálne) a pred konzumáciou je potrebné ho zakaždým pretrepať.

Krupica z mandľového mlieka:

Mandľový puding z mandľového mlieka:






Zvyšky mandlí sú vhodné do koláčov alebo nátierok.

Zvyšky som použila do španielskeho koláčiku tarte de Santiago



No comments:

Post a Comment