Saturday 3 May 2014
Mandľové mlieko
Ani som nečakala keď mi kamarát vravel či nemám recept a keď ho vyskúšam že na ňom začnem byť snáď závislá.
Naozaj super!
Potrebujeme:
1 hrnček lúpané mandle
3 hrnčeky voda
1 ČL javorový sirup/med
1 ČL vanilkový extrakt
Postup:
Mandle necháme na noc namočené vo vode.
(ak ich máte nelúpane tak ich dáme do horúcej vody na cca 1 hodinu a potom ich olúpeme)
Potom ich prepláchneme a namočíme vody (ideálne filtrovanej).
Dôkladne rozmixujeme.
Precedíme cez plátno, dochutíme medom/javorovým sirupom a vanilkovým extraktom.
Skladujeme v chladničke(2-3 dni maximálne) a pred konzumáciou je potrebné ho zakaždým pretrepať.
Krupica z mandľového mlieka:
Mandľový puding z mandľového mlieka:
Zvyšky mandlí sú vhodné do koláčov alebo nátierok.
Zvyšky som použila do španielskeho koláčiku tarte de Santiago
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment