Saturday, 14 June 2014

Coleslaw





Potrebujeme:

1 menší kus kapusty
1 lyžica soľ
1 kus cibuľa
1 kus mrkva
1/4 ks malý celer

Zálievka:
100ml smotana na šľahanie
1 lyžica ocot
200 g majonéza
štipka čierneho mletého korenia
2-3 lyžice krupicového cukru



Postup:
Kapustu si nakrájame na tenke plátky a ešte priečne prekrojíme na asi centimeter veľké kúsky.
Zasypeme asi 1 lyžicou soli, dôkladne premiešame a asi 20-30 minút ručne strláčame aby kapusta pustila čo najviac šťavy a zkrehla
Tekutinu čiastočne zlejeme.
Podstatné je dôkladné ručné  premiešavanie zasolenej kapusty.
Mrkvu nastrúhame nahrubo,celer najemno a cibuľu nakrájame nadrobno.
Všetko dôkladne premiešame s kapustou

Zálievku si pripravíme zmiešaním cukru,majonézy a preľahanou smotanou.

Suroviny na šalát premiešame,dochutíme octom,čiernym mletým korením a soľou podľa potreby a uložíme do chladničky odpočinúť aspoň na hodinu,najlepšie do druhého dňa.
Pred podávaním znova dobre premiešame.
Pravý šalát Coleslaw podávame k vyprážanému mäsu alebo len tak s pečivom

No comments:

Post a Comment