Výborne,jednoduché cesto doplnené sladkými čerešňami je rozhodne chuťový zážitok.
Potrebujeme:
100 g hladka múka
štipk soli
1 lyžica trstinový cukor
2 veľké vajcia
1 lyžica slnečicového oleja(do cesta)
300 ml polotučné mlieko
asi 2 lyžice svetlého piva(nemusí byť)
rastlinný olej/maslo na potretie panvice
Trocha čerešňového džemu(môže nemusí)
Čerešne
cukor trstinový
maslo
Postup:
Múku preosejeme so soľou do misky,vsypeme cukor.
V prostriedku urobíme dolinnku,vlejeme do nej vajcia,olej a 2 lyžice mlieka.
Vareškou prešľaháme základ cesta dohladka.
Pomaly prilievame dalšie mlieko a stále miešame aby zmes zostala hladká.
Potom vlejeme všetko mlieko,vysledá zmes by mala pripomínť 12% smotanu
Ak chceme môžme nakoniec priliať pivo.
Rozohrejeme panvicu(najlepie s priemerom 15 cm,na klasické palacinky)
Cesto na nu nalievame najlepšie z naberačky alebo z džbánu,na jednu palacinku by mali stačiť 2 a pol lyžice cesta.
Krúživým pohybom ho rovnomerne rozotrieme po dne panvice.
Hneď ako palacinka zozlátne čo trvá asi 15 sekúnd obrtime ju a opekáme druhú stranu tak 30 sekúndaž naskáču typycké hnedé škvrny
V hrnci si rozohrejeme na miernom plameni čeršne s trstinovým cukrom a maslom.
Palacinku potrieme čerešňovým džemom a zložíme do to tojuholníka.
Ozdobíme čerešňami.
7 Jul 2014
Čerešňové palacinky
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment