Friday, 29 August 2014

Anielska malinová torta



Potrebujeme:

    12 bielkov , izbovej teploty
    1 lyžička prášku do pečiva
    270 g krupicového cukru
    1 sáčok vanilkového cukru
    150 g hladkej múky
    50 g kokosu nemusí byť
    100 g čerstvých malin
  
 Na malinovou náplň:
    700 g čerstvých alebo rozmrazených malin
    30 g práškového cukru
  
 Rastlinná šľahačka
   

Postup

Predhrejeme si ruru na 180 stupňov.
 Z 12 bielkov s práškom do pečiva vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridáme krupicový a vanilkový cukor.
 Vmiešame muku, ktorú si 2x preosejeme a tretí krát do misky.
Cesto rozdelíme na polovicu do dvoch foriem(tortových)
Uhladíme povrch cesta a pečieme cca 30 minút.





Ešte teplé ich obrátime hore nohami a necháme vychladnúť.
Korpusy vyberieme z foriem a každý opatrne rozkrojíme na 2- 3 placky.
Všetky okrem poslednej potrieme malinami roztlačenými s cukrom pomocou vidličky.
Striedame s vyšľahanou šľahačkou.


Šľahačkou potrieme tortu,posypeme kokosom a ozdobíme čerstvými malinami.




No comments:

Post a Comment