Friday 29 August 2014
Anielska malinová torta
Potrebujeme:
12 bielkov , izbovej teploty
1 lyžička prášku do pečiva
270 g krupicového cukru
1 sáčok vanilkového cukru
150 g hladkej múky
50 g kokosu nemusí byť
100 g čerstvých malin
Na malinovou náplň:
700 g čerstvých alebo rozmrazených malin
30 g práškového cukru
Rastlinná šľahačka
Postup
Predhrejeme si ruru na 180 stupňov.
Z 12 bielkov s práškom do pečiva vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridáme krupicový a vanilkový cukor.
Vmiešame muku, ktorú si 2x preosejeme a tretí krát do misky.
Cesto rozdelíme na polovicu do dvoch foriem(tortových)
Uhladíme povrch cesta a pečieme cca 30 minút.
Ešte teplé ich obrátime hore nohami a necháme vychladnúť.
Korpusy vyberieme z foriem a každý opatrne rozkrojíme na 2- 3 placky.
Všetky okrem poslednej potrieme malinami roztlačenými s cukrom pomocou vidličky.
Striedame s vyšľahanou šľahačkou.
Šľahačkou potrieme tortu,posypeme kokosom a ozdobíme čerstvými malinami.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment