Saturday 11 October 2014

Welington

pre 4 osoby

 400 g lubovoľné mäso(dlžka prípravy záleži od druhu, ja som použila zajačie)
 20 gsoľ
 20 gkorenie čierne mleté
 50 mlolej olivový
 200 gcesto lístkové
 150 gšampiňóny
 30 gorechy vlašské
 20 gvňať petržlenová
 140 gšalotka
 40 gcesnak
 2 ksžĺtky
 6 plátkovpancetta
 600 gzelenina anglická
 80 gmaslo


Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme, nakrájame na štyri väčšie kusy, ktoré sprudka opečieme na olivovom oleji.
Trošku som ho aj podusila kedže je zajačie.





Na šalotke a cesnaku orestujeme šampiňóny nakrájané na drobné kocky, do ktorých pridáme podrvené orechy a  petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.
Lístkové cesto vyvaľkáme na štyri rovnaké štvorce, na ktoré naukladáme plátky panchetty, na ne dáme pripravenú 4 zmes zo šampiňónov. Navrch dáme mäso.







Všetko zabalíme do cesta, potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút,
kým nie je cesto upečené.
Anglickú zeleninu (karfi ol, brokolicu, mrkvu) udusíme na masle a podávame s morčacími prsiami.






No comments:

Post a Comment