pre 4 osoby
400 g lubovoľné mäso(dlžka prípravy záleži od druhu, ja som použila zajačie)
20 gsoľ
20 gkorenie čierne mleté
50 mlolej olivový
200 gcesto lístkové
150 gšampiňóny
30 gorechy vlašské
20 gvňať petržlenová
140 gšalotka
40 gcesnak
2 ksžĺtky
6 plátkovpancetta
600 gzelenina anglická
80 gmaslo
Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme, nakrájame na štyri väčšie kusy, ktoré sprudka opečieme na olivovom oleji.
Trošku som ho aj podusila kedže je zajačie.
Na šalotke a cesnaku orestujeme šampiňóny nakrájané na drobné kocky, do ktorých pridáme podrvené orechy a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.
Lístkové cesto vyvaľkáme na štyri rovnaké štvorce, na ktoré naukladáme plátky panchetty, na ne dáme pripravenú 4 zmes zo šampiňónov. Navrch dáme mäso.
Všetko zabalíme do cesta, potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút,
kým nie je cesto upečené.
Anglickú zeleninu (karfi ol, brokolicu, mrkvu) udusíme na masle a podávame s morčacími prsiami.
11 Oct 2014
Welington
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment