Monday, 15 December 2014

Tirolske knedlíky





Je to tradičný recept nielen tirolskej kuchyne, ale aj českej, kde je zaužívaný pod názvom špekové knedlíky.
Podáva sa väčšinou s dusenou kyslou kapustou a opraženou cibuľkou.

Its traditional recipe no only Tirolien cuisine , but also Check, where is call "špekové knedlíky"

Knedlíky-dumplings

Potrebujeme:

1 kg     sendvič
600g     slanina údená
200g     múka hrubá
30g     soľ
4ks     vajce
2g     korenie čierne mleté
2g     kvet muškátový
600ml     mlieko
    pažitka čerstvá
    vňať petržlenová

Ingredients:
1 kg sandwich
600 g smoked bacon
200 g whole meal
30 g salt
4 eggs
pinch of black pepper
pinch of nutmeg
fresh chive
parsley





Postup:


Údenú slaninu nakrájame na kocky a opečieme.
Sendvič tiež nakrájame na kocky a na plechu v rúre na 120 stupňov opečieme do chrumkava.
Slaninu pridáme aj s vyškvarenou masťou na sendvič.
V mlieku rozšľaháme vajíčka, ochutíme ich soľou, korením a muškátovým kvetom.
Nalejeme na opečené sendviče. Pridáme nasekanú vňaťku a pažitku. Premiešame a podľa potreby prisypeme múku.











Hmotu v mokrých dlaniach sformujeme do guliek a varíme v osolenej vode, alebo na páráčiku.
Vo vode ich varíme asi 15 minút a na pare o niečo dlhšie. Podávame ich rozkrojené na polovice a pomastené.



No comments:

Post a Comment