Podáva sa väčšinou s dusenou kyslou kapustou a opraženou cibuľkou.
Its traditional recipe no only Tirolien cuisine , but also Check, where is call "špekové knedlíky"
Knedlíky-dumplings
Potrebujeme:
1 kg sendvič
600g slanina údená
200g múka hrubá
30g soľ
4ks vajce
2g korenie čierne mleté
2g kvet muškátový
600ml mlieko
pažitka čerstvá
vňať petržlenová
Ingredients:
1 kg sandwich
600 g smoked bacon
200 g whole meal
30 g salt
4 eggs
pinch of black pepper
pinch of nutmeg
fresh chive
parsley
Postup:
Údenú slaninu nakrájame na kocky a opečieme.
Sendvič tiež nakrájame na kocky a na plechu v rúre na 120 stupňov opečieme do chrumkava.
Slaninu pridáme aj s vyškvarenou masťou na sendvič.
V mlieku rozšľaháme vajíčka, ochutíme ich soľou, korením a muškátovým kvetom.
Nalejeme na opečené sendviče. Pridáme nasekanú vňaťku a pažitku. Premiešame a podľa potreby prisypeme múku.
Hmotu v mokrých dlaniach sformujeme do guliek a varíme v osolenej vode, alebo na páráčiku.
Vo vode ich varíme asi 15 minút a na pare o niečo dlhšie. Podávame ich rozkrojené na polovice a pomastené.
No comments:
Post a Comment