Thursday, 19 March 2015

Arabský chlieb -Ashe shamie -عيش شامي






      Potrebujeme:


      500 g hladká múka
        15 g droždie
          trochu voda

          štipiek soľ
            trochu olej

            Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto natrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem.


            Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou).








            Môj uplne prvý a plnený:)


            Na dovolenke v Dubaii bol podávaný takmer ku všetkému:)






            No comments:

            Post a Comment