19 Mar 2015
Kura na taliansky spôsob
Potrebujeme:
50 g sušenej slaninky
2 lyžicke olivového oleja
4 kuracie stehna
1 stonka zelera(na plátky)
1 mala cibuľa
2 stručiky cesnaku
2 lyžičky hladka múka
200ml červene víno
Morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
6 mäsitých paradajok
1 hrstka rozmarín
Hrsť oliv
1 lyžic kapari
200 g šampinonov
4 bôbkové listy
Postup:
V hrnci si opečieme na oleji slaninku(schwarvaltsku šunku)
Pridáme stehna a opečieme zo všetkých strán dozlatista.
Vyberieme a na oleji si opražíme celer,nadrobno nakrajanú cibuľu a cesnak.Opekáme dve minútky.
Zaprašíme múkou a zalejeme vínom.
Do hrnca vrátime mäsko,osolíme,pridáme korenie pridáme sparene olúpané paradajky, rozmarn bobkový list,olivy a kapary.
Priklopíme a zvolna varíme asi 30 minút.
Pridáme šampinony nakrájané na plátky a duste dalších 10 minút.
Podávajte s bagetkou a pohárom dobrého červeného vínka.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment