Sunday, 15 March 2015

Basbousa



Postrebujeme:

500 ml jogurtu
 6 vajec
 500 g hladkej múky
 1 balíček  sódy
 100 g krupice
 šťava a kôra z polovice citróna
 1 l vody
 1 kg cukru
 vanilkový cukor
  tuk
  múka

Postup

Sirup pripravíme z vriacej vody a cukru, penu odstraňujeme sitkom. Pomaly varíme 11 minút a necháme vychladnúť. 


Vajcia vymiešame s jogurtom, priešame múku, krupicu a citrónovú šťavu s kôrou. Potom pridáme vanilkový cukor a sódu. Formu vymastíme a vysypeme múkou, masu do nej nalejeme a pečieme 35 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Po 20 minútach teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. 
Koláč vyberieme z formy a preložíme ho do nábody, ktorá má vyššie okraje, aby sme ho mohli poliať sirupom. Ten sa musí vsiaknuť. 





No comments:

Post a Comment