Dostala som mäso z diviaka tak som vyskúšala zopár receptov a tento bol jeden z tých ktoré stáli zato:)
Tento spôsob využívam na viac druhov mias no len pri diviačom mäse je dôležitý ocot pretože mäso je príliž tuhé.
Potrebujeme:
- 8 plátkov Pliecko z diviaka
- podľa chuti horčica
- 150 g smotana kyslá/sladený biely jogurt
- olej
- citrón
- soľ
- korenie čierne mleté
- omáčka worcesterská
- voda
- zemiaky
Mäso pred prípravou dáme aspoň na 30-40 minút odležať do trocha octu. Mäso naklepeme,osolíme, okoreníme potrieme horčicou.
Prudko opečieme na oleji.
Podlejeme vodou(alebo vývarom) a dusíme do mäkka cca 30-40 minút.
Pred koncom pridáme kyslú smotanu alebo jogurt s jogurtom bude taká sladká a jemná no je to na vás.
Dochutíme worcesterskou omáčkou a citrónom.
Môžme pridať aj trocha bieleho vínka.
Ešte trocha dusíme čím omáčka zhustne a môžme ňou mäso poliať.
Ako príloha sú vhodné zemiaky.
Ale môžme použiť čokoľvek čo máme doma alebo načo máme chuť.
Tu je aj s vínkom a s kyslou smotanou.
Hore na obrázku je s jogurtom.
Skvelo sa hodia figy.
Tu je robené z kuracích pŕs
No comments:
Post a Comment