Tento korpus je úplne skvelý najlepčí.
Pridávam aj recept na trasenú trotu ktorú snáď každý veľmi dobre pozná.
Potrebujeme:
- 120 +30 g kakao alebo muka (podľa toho či chceme kakaový alebo biely)
- 150 g kryštálový cukor
- 5 vajec
- 5 lyžíc olej
- soľ
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame olej.
Potom pridáme múku a zľahka zamiešame nešľaháme!
Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy(ja som použila 26 cm)
Pečieme cca 20-25 minút pri 180 stupňov.
Po vybratí buď necháme nerozrezané alebo ihneď rozrežeme a necháme úplne vychladnúť.
Kakaový:
Créme olé:
Potrebujeme:
- 400 ml smotana na šľahanie
- 2 mandarínkové kompóty (malé)
- 2 vanilkové pudingy créme olé
Postup:
Pripravíme si suroviny.
Smotanu,kompóty a pudingy vysypeme(vylejeme do miskyja som si mandarinky trošku rozpolila) a pevne nádobu uzatvoríme.
Prikrytú misku chytíme z oboch strán do rúk a trasieme asi 2 minúty(makačka). Ale stojí za to.
Natrieme prvý korpus priložíme druhý a ten znova natrieme a môžme podávať.
Najlepšie chutí po niekoľkých hodinách keď sa korpus navlhčí(zmäkne) ak ale potrebujeme super rýchlo skúste pokvapkať rumom.
Cream ole ale kokosový som požila aj v jednom recepte kde som polovicu zmiešala s kakaom a už len vrstvila do pohára spolu s višňovým sirupom a vaječným likérom:)
No comments:
Post a Comment