Veľmi chutné niečo ako Španielský vtáčik:)
Potrebujeme:
- 2 kúsky kuracie prsia
- 1 lyžica maslo
- 1 mala cibuľa
- 1 kus sterilizovaná uhorka
- 4-6 kusov sterilizované šampiňóny
- 1 lyžica horčica dijónska
- soľ
- worcesterská omáčka
- drvené čierne korenie
- 100 g prerastaná anglická slanina
- paprika
- 3 lyžice olej
Postup:
Kuracie prsia narežeme.
Na plátky navrstvíme zmes pripravenú z masla, pokrájanej cibule, šampiňónov, horčice, worcesterskej omáčky a drveného čierneho korenia. (Môžme pridať aj soľ ale popri dijonskej horčici to nieje potrebne a tak isto môžme pridať aj kečup na zjemnenie podľa chuti).
Na plátky priložíme slaninu,nakrájanú papriku , uhorku a zvinieme.
Mäso nakrájame na 2 kotúče z jedného kúska napichneme na ihly.
Na oleji ich z oboch strán prudko opečieme,znížime teplotu a pomaly dokončíme.
Podávame s varenými alebo opekanými zemiačkami a zeleninou
Tu sú z bravčového mäsa( vykostené kare):
(moje začiatky s varením a skúšaním receptov teraz pridávam už iba naozaj tie najlepšie z najlepších)
No comments:
Post a Comment