11 Sept 2013

Granadír


Granadír veľmi rýchle a chutné jedlo tradičné slovenské.

Potrebujeme:


  • 150 - 200 g múka hrubá
  • 1 kus vajce
  • soľ
  • podľa potreby voda
Zemiaky:

  • zemiaky
  • cibuľa
  • olej
  • paprika sladká mletá
  • soľ
Postup:
Dáme si uvariť zemiaky v šupke.
Z múky vajca a vody urobíme cesto ktoré necháme pod miskou zvlhnúť
Cesto vyvaľkáme.
Rozkrájame na pásiky
Naukladáme na seba a krájame väčšie štvorčeky.
Nahádžeme do vriacej posolenej vody premiešame aby sa nezlepili.
Precedíme.





Uvarené zemiaky ošupeme nakrájame na stredne až malé kúsky.


Očistíme cibuľu rozpálime na panvici olej alebo masť a opražíme na nej cibuľku do zlatista.
Keď je cibuľka hotová, pridáme červenú papriku. Počkáme, kým paprika pustí trochu farby.



Pridáme zemiaky a cestoviny.
Premiešame a necháme pár minút na panvici, aby sa chute spojili.


Podávame s kyslou uhorkou . Môžme posypať aj syrom.
Môžme aj zapekať.

No comments:

Post a Comment