Milujem ich kedysi sme ich kupovali z Devi no už nemáme taký prístup tak som si zaspomínala vlastnoručne:)
Potrebujeme:
- pomaranč 1
- voda 200-250 ml
- 100 g cukor
Postup:
Ak sa bojíme že budu horké tak si ich ešte pred prípravou prevaríme také 4 minúty. Vodu zmiešame s cukrom vložíme nakrájaný pomaranč a varíme až kým sa neodparí tekutina.
Necháme ešte luhovať v šťave takých 15 minút.Potom prenesieme na papier a poriadne pocukrujeme ja som dala na polovicu kryštálový cukor a na druhu polovicu trstinový a musím povedať že s trstinovým sú sladšie a chutnejšie.
Necháme aspoň 2-3 dni sušiť na teplom mieste sem tam otočíme.
Môžme ich namočiť do čokolády takto sú absolútne neodolateľné.
No comments:
Post a Comment