Je jednoduchá a výborna veď je vanilková.
Potrebujeme:
- 2 ks žĺtky
- 30 - 40 g cukor práškový
- 200 ml mlieko
- 200 ml smotana na šľahanie
- 1 - 2 ks struk vanilkový
Vanilkové struky pozdĺžne rozrežeme a dáme ich do hrnca spolu s mliekom.
Spolu to zahrievame ale nevaríme!
Potom necháme vylúhovať približne 20 minút.
Zatiaľ si vyšľaháme žĺtka s cukrom.
Po 20 minútach struky vyberieme a pomocou noža vyškrabeme semienka vanilky.
Semienka dáme do mlieka a poriadne rozmiešame.
Keď mlieko vychladlo znova ho ohrejeme a teplé vmiešame do žltkovej zmesi. Bez prestania miešame:) Potom to celé vlejeme naspäť do hrnca a za stáleho miešania zohrievame.Nesmie vrieť!
Necháme vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme šľahačku(ja som použila rastlinnú) Potom ju primiešame k žĺtkovej zmesi(vychladnutej) dobre premiešame.
Vlejeme do nádoby dáme zmraziť do mrazničky každú 1-2 hodinu premiešame.
Môžme posypať aj farebnými cukríkmi.
Skvelo chutí s javorovým sirupom.
S baileys
No comments:
Post a Comment