Taký obyčajný cheesecake s trochou fantázie.
Chuťovo výborný :)
Potrebujeme:
Môj prvý:) |
- 250 g múka hladká
- 100 g cukor práškový
- 35 g kakao
- 1 lyžička extrakt vanilkový
- 150 g maslo
- 1 kus vajce
- 70 g maslo zmäknuté
- 100 g cukor práškový
- 1 balíček cukor vanilkový
- 3 kusy vajce
- 500 g tvaroh jemný nízkotučný
- 1 lyžička kôra citrónová
- 1 balíček puding vanilkový
- 100 ml smotana na šľahanie
Postup:
Cesto:
Múku preosejeme s práškovým cukrom a kakaom
Pridáme vanilkový extrakt pokrájané studené maslo,vajce a rýchlo vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecúška.
Asi hodinu necháme odpočívať v chlade.
Pripravíme plnku:
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.
Vajcia rozklepeme, žĺtky opatrne oddelíme od bielkov.
Do maslovej hmoty postupne zašľaháme žĺtka.
Vmiešame tvaroh a nastrúhanu citronovu koru.
Potom pridáme v smotane rozmiešaný vanilkový puding a nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.
Odoberieme asi 2/3 cesta na doske ho rozvaľkáme na hrúbku 4 mm.vyložíme nim dno a boky formy.
Na cesto rozotrieme pripravenú tvarohovú plnku.
Rúru vyhrejeme na 180-200 stupňov
(každý podľa svojej rúry). Zvyšné cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Formičkou vykrojíme veľkonočné tvary(poprípade tento zákusok môžme pripraviť aj na vianoce či valentína) a poukladáme ich na plnku.
Namiesto toho ho dáme na pár hodín do chladničky.
Koláč po vychladnutí môžme posypať práškovým cukrom.
No comments:
Post a Comment