26 Oct 2013
Opitý izidor
Potrebujeme:
5 vajíčka
185 g práškový cukor
125 g maslo
185 g hladka múka
2 a pol lyžice kakao1 kypriaci prášok do pečiva
Na plnku:
250 g mleté orechy
150 g cukor
100 ml rum
asi 50 ml mlieko(radšej menej a postupne)
Na krém:
4 vajíčka
6 lyžíc práškový cukor
1 lyžica kakao
250 g maslo
Ozdobenie:
Ľubovoľné tradičná je čokoládová poleva ale môžme proste iba posypať napríklad hrozienkami a čokoládou.
Postup:
Žltky s práškovým cukrom,kakaovým práškom a s maslom vymiešame do peny, potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec
aj tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy.
V predhriatej rúre upečieme.
Potrieme džemom.
Plnka:
Suroviny dôkladne zmiešame a navrstvíme na vychladnuté cesto.
Krém:
Nad parou vymiešame vajíčka s práškovým cukrom dovtedy kým krém nezhustne.
Keď vychladne pridáme maslo/margarín a dôkladne ho vymiešame.
Tento krém natrieme na orechovú plnku,vrch ozdobíme hrozienkami alebo čokoládovou polevou.
Labels:
Zákusky
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment