2 Nov 2013
Zapečený ružičkový kel s karfiólom.
Skvelé ako príloha aj hlavný chod:)
Potrebujeme:
Ružičkový kel 500 g
Karfiol 100-200 g
Syr 200-300 g
maslo na vymastenie
soľ a čierne korenie
strúhanka na posypanie aby sme dosiahli brondzový efekt na povrchu)
Postup:
Ružičkový kel umyjeme rozkrojíme hlavičky a uvaríme v osolenej vode, ale dávame pozor aby sa nám nerozvaril.
Varíme tak do polomäkka.
Keď je kel uvarený, scedíme ho a vložíme do ohňovzdornej nádoby, ktorú sme vymastili maslom.(mala som uvarený karfiol tak som pridala ale nieje to nutné).
Okoreníme, osolíme a na vrch naukladáme plátky masla.(maslo môžme pridať aj na koniec po dopečení)
Posypeme strúhaným syrom premiešame a vložíme do rúry rozohriatej na 180°C.
Keď sa syr ľahko roztopí posypeme vrch strúhankou a pečieme, až kým nechytí bronzovú farbu.
Labels:
Bez mäsa
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment