Potrebujeme:
300 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
1 plechovka Salka
100 g kryštálový cukor
trocha soli
100 g roztopeného masla
3 vejcia
3 lyžice rumu(nemusí byť)
4 lyžice kakaa.
Tuk na vymazanie a strúhanka na vysypanie formy
Práškový cukor na posypanie
Ovocie na ozdobenie.
Postup:
V miske vyšľaháme vajcia so štipkou soli a cukrom kým nieje zmes hustá.
Potom prišľaháme salko a nakoniec rozpustené maslo.
Primiešame rum.
Pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Cesto rozdelíme na 2 časti a do jednej zmesi pridáme kakao.
Na dno pripravenej formy nalejeme trocha svetlého cesta, na to navrsvíme kakaové a potom zas biele cesto.
Mramor vytvoríme jemným premiešaním po strede.
Bábovku pečieme 50 minút pri 150 -160 stupnov a v teplovzdušnej 30 minút.
Upečenú bábovku vyklopíme na kuchynsku mriežku pocukrujeme a ozdobíme ovocím:)
No comments:
Post a Comment