Potrebujeme:
200 g tmava čokoláda(ja som použila Lindt 70%)
200 g maslo
1 lyžica instantnej kávy+120 ml vriacej vody
170 g hladka múka
1 lyžička prášku do pečiva
1/4 lyžičky sody bicarbony
200 g trstinového cukru
100 g krupicového cukru
25 g kakao holandské
3 stredne veľké vajcia
5 lyžíc podmaslia(kysle mlieko)
Postup:
Tortovu formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom vysypeme múkou a na dno dáme papier na pečenie.
Rúru predhrejeme na 160 stupňov.
Čokoládu nalámeme do hrnca,pridáme maslo a kávu rozpustenú v 120 ml horúcej vody.
Zvoľna prihrievame na miernom ohni až sa čokoláda s maslom rozpustia, nevaríme!
Medzitým si v miske premiešame preosiatu múku s práškom do pečiva sódou a kakao.
V inej miske si prešľaháme vajcia s podmaslim.
Rozpustenú čokoládu a vaječnú zmes premiešame s múkou,aby vzniklo hladké polotekuté cesto.
Vlejeme do formy a pečieme asi hodinu a pol .
Do stredu korpusu pichneme dlhším špáradlom čim zistíme či je alebo nieje hotové.
(praskliny na povrchu nevadia-zakryje ich poleva.)
Korpus necháme vychladnúť(trochu klesne).
Vychladnutý korpus vodorovne rozrežeme na 2 alebo 3 diely.
Korpus natrieme plnkou
Recept na plnku
Poleva:
200 ml smotana na šľahanie
200 g čokoláda horká
Nakrájamesi salónky alebo banány v čokoláde ja sompoužila tieto:
Zdala sa mi neskôr príliž očačkana a nepáčila sa mi.....tak salonkovu by som neodporučala:)
:))
:)
Po veľa veľa opakovaniach:)
No comments:
Post a Comment