22 Feb 2014
Syllabub
Keltský mliečny koktejl z ovocného vína
Potrebujeme:
(na 8 porcii)
1,5 dl sherry
6 dl rastlinná šľahačka
5 lyžíc cukor
1/2 lyžičky čerstvo natrúhaného muškátového oriešku
šťava z 3 citrónov
nastrúhana citrónová kôra z citrónov
Postup:
V miske zmiešame citrónovú šťavu ,nastrúhanú kôru , sherry,muškátový oriešok a cukor.
Prikryjeme čistou utierkou a priblížne 1 hodinu necháme stáť na chladnom mieste.
Potom nápoj precedíme do inej misky a pridáme smotanu,šľaháme tak dlho, kým smotana nezačne hustnúť a tvoriť cestičky.
Syllabub nalejeme do dezertných pohárov a najmenej 2 hodiny dáme chladiť do chladničky.
Pred podávaním posypeme každú porciu štipkou muškátového orieška a ozdobíme hoblinkou z citrónovej kôry.
Prajem dobrú chuť!
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment