Môžme a nemusíme polievať povrch čokoládou, keď som ich robila prvý krát poliala som ale kedže je tam už plnka príliš sa to neskôr rozmočilo.
A tak som ich polievať prestala....chutia, vyzerajú výborne:)
Potrebujeme:
Mliečna plnka
1/4 šálky mlieka
4 PL cukru
200 ml sušeného mlieka
175 g zmäknutého masla
Orieškovo-čokoládová plnka
100 g masla
160 g nutteli
100 g lieskových orieškov (nadrobno nasekaných)
2 PL mletých lieskových orieškov
50 g kakao
Horká čokoláda na polevu
3 tortové oblátky
Postup:
Mliečna plnka
Maslo si vyšľaháme do peny s cukrom.Pridáme sušené mlieko. postupne prilievame mlieko podľa potreby aby bola plnka
homogenna a hladká.
Orieškovo-čokoládová plnka
Najskôr si opražíme lieskové oriešky na suchej panvici.
Potom ich zbavíme šupky. Niečo z orieškov nasekáme na jemno niečo na hrubšie.
Vymiešame si maslo a pridáme nuttelu a kakao.
Je potrebné poriadne premiešať a následne pridáme oba druhy lieskových orieškov (nasekané na hrubo aj na jemno).
Pripravíme si tortové oblátky a začneme vrstviť. .
Na prvý plát oblátky si najskôr nanesieme Orieškovo-čokoládovú plnku.
Potom dáme druhú oblátku ,a na ňu mliečnu zmes.
Na vrch pôjde posledná oblátka a vrchná doska , ktorá musí všetko zaťažiť.
Vložíme do chladničky a necháme zatuhnúť cca 2 hod. Potrieme nutellou a potom všetko polejeme čokoládovou polevou.
Knoopers torta
Potrebujeme:
Piškoty okrúhle
amaretto
trstinový cukor
káva instantná
Rastlinná šľahačka
kakao
Jahody
knoopers 7-8 kúskov
jogurt hustý biely 200 g
piškoty na zahustenie
kakao 30 g
Postup:
Parížska šľahačka:
http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/09/herlekyn.html
Zmiešame amaretto kávu a cukor v miske.
Do zmesi máčame piškóty a ukladáme ich do misky vystlanej potravinárskou fóliou.
Vrstvíme parížsku šľahačku, jahody a nato rozmixovaný jogurt s domácimi knoopers a kakaom.
znova jahody a znova parížska šľahačka do ktorej vtlačíme knoopers..
Necháme chvíľu odstáť v chladničke a potom obrátime.
Ozdobíme jahodami a knoopers
No comments:
Post a Comment