Uff, tak tento zákusok je jedna báseň, chute spolu krásne hrajú a rozplívajú na jazyku.
Spodný plát:
7 bielkov
soľ štipka
1 lyžica olej
2 lyžice hladká múka
7 kuskov okrúhle piškóty
6 lyžíc práškový cukor
1/2 prášok do pečiva
Na potretie korpusu:
400g nutella
Orechy
7 bielkov, ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
Pridáme lyžicu oleja, múku, postrúhané piškóty, práškový cukor a prášok do pečiva.
Vyliala som na veľký plech vyložený papierom na pečenie.
Upečieme v rúre na 180°C do zlatista.
Chviľu po tom, ako mi zavoňali upečené orechy som ho vypla a vybrala vychladiť.
Na tento plát natriete Nutellu.
Na nutellu dáme posekané orechy.
Puding:
7 žltkov
1 vanilkový puding
3 lyžice polohruba múka
250g kryštálový cukor
1/2 litra mlieko
100g čokoláda horká
1 balenie vanilkový cukor
1 maslo(125 a 125)
BB kekey 2 balenia
trocha mlieko studené
Źltky si vyšľaháme nad parou spoločne s cukrom do krémova.
Puding si uvaríme v mlieku.
Potom pridáme k žltkom a prešľaháme.
pridáme v troche vody rozrobenú múku ale už stiahneme z pary.
Ešte za horúca rozdelíte na 2 polovice, pričom do jednej primiešate čokoládu na varenie a do druhej vanilkový cukor.
Po vychladnutí každý krém zvlášť spojite so zmäknutým maslom .
Na Nutelu príde vanilkový bledý krém.
Na tento krém ukladáme BeBe keksy, krátko ich máčame v studenom mlieku tak, aby namočená strana prišla na vrch.
Na keksové poschodie príde tmavý krém a blížime sa do finále.
Rastlinná šľahačka
Posledné poschodie tvorí vyšľahaná smotana.
Na vrch dáme podrobené keksíky a každý kúsok ozobíme kúskom kinder buena. Dáme do chladničky, najlepšie na noc.
Teacher's day:)
No comments:
Post a Comment