v čase chudoby sa yorkshirsky puding robil ako predjedlo ktoré malo zasýtiť a potom si každý dal kus mäsa.
Môže sa podávať s omáčkou no hlavne k mäsu.
Potrebujeme:
1/2 litrov mlieko
2 ks vajce
30 g maslo/masť
220 g hladká múka
trochu soľ
Postup:
Múku so soľou dáme do misy.
V prostriedku vyhĺbime jamku a do nej rozbijeme vajce.
Pomaly miešame a postupne pridávame mlieko, až vznikne hladké cesto.
Môžme rozmixovať ponorným mixérom.
Hovorí sa že pravý yorkshirsky puding má odstáť hodinku.
V pekáči rozpustíme masť, nalejeme na ňu cesto a pečieme 40-45 minút v horúcej rúre.
Tradične sa pečie v hlbokom pekáči v tvare štvorca ale samozrejme prispôsobujeme a tomu čo máme doma.
25 May 2014
Yorkshirsky puding
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment