Jablkové a tekvicové koláče su veľmi obľúbené v Amerike a Kanade.
Cesto:
250 g múka polohrubá
115 g maslo
štipka soľ
120 ml ľadová voda
Plnka:
5-6 ks veľké jablká
100-200 g cukor kryštál
škorica mletá
10 g múka polohrubá
Do múky pridáme soľ a maslo a za pomalého prilievania vody rozrobíme vidličkou.
Vyformujeme bochník a rozdelíme na dve časti tak aby bola jedna o čosi väčšia. Odložíme do chladničky.
Vyhrejeme rúru na 200°C. Očistíme a nakrájame jablká. Pridáme cukor, škoricu a múku.
Vychladené cesto rozváľkame na okrúhlu placku asi 2-3mm hrubú.
Vyplníme formu, ktorú sme predtým vymastili maslom, tak aby kraje cesta prečnievali cez okraje formy.
Pridáme plnku. Prikryjeme druhou časťou a zahneme okraje.
Nezabudnime na vrchu spraviť diery aby mohla para unikať.
Pečieme asi 40-50 minút, cesto by sa malo začať oddelovať od formy.
Pred dokončením možeme potrieť vrch žĺtkom pre dosiahnutie zlatistej farby.
Vychladnutý koláč je veľmi lahodný a osviežujúci. Dobrú chuť!
16 Jun 2014
Anglický,americký,kanadský jablkový koláč

Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment